Banu Avar'ın Kaleminden Dikkatle Okuyun

Banu Avar
Başbakan ‘İstanbul Kanalı’ndan sonra dün ‘Ankara Rüyası’nı açıkladı.
Rayli sistemler, duble yollar, Avrupa’nın en büyük Adalet Saraylari, saglik kompleksleri…Projeler bunlar.
Gelin emperyalizmin uzun yıllar ‘Ekonomik tetikçiliği’ni yapmış olan John Perkins’i hatirlayalim:
‘Hedef ülkeye bir milyarlık bir kredi ayarlanır. Mesela Ekvador. Bununla havaalanları yollar köprüler limanlar yapılır. Halkın hiçbir ihtiyacını görmeyecek bir yığın inşaat dikilir.. Bunun için once gider yetkilileri buluruz. Onlara gerekli miktarda rüşvet takdim ederiz. Büyük miktardabir krediyi almaya ikna ederiz. Nasılsa bu paranın yüzde 90’ı Amerikaya geri gelecektir. Ülkeyi büyük bir borca sokarız. Bu borç durmadan büyür. Hedef ülkenin milli bütçesinin yarısını bulur. Sağlık ve eğitime kuruş kalmaz tarım mahvolur. Topraklara el konur. Ülkede küçük bir azınlık rüşvetlerle olağanüstü zenginleşir.. Halk yokluk içinde debelenir!’
İşte ekonomik tetikçiler bir ülkeyi böyle borçlandırır.. Sanayi ölür, tarım ölür, üretim biter… Borçla yaşanmaya başlanır… Cari açık inanılmaz oranlara sıçrar.
Küresel tefecilerin işi ülkeleri borçlandırmaktır. İMF , Dünya bankası bu iş için vardır.
Ellerinde kredi paketleriyle gelirler. Her kredi halkın gırtlağına dayanan bıçaktır… Madalyanın öbür yüzü var. Her kredi, krediyi kabul eden yönetimlere KOMİSYON hediye eder!
Küresel çete işe BORÇLANDIRMAKLA başlar. Cari açık tavan yapar. Hırsız yöneticiler artar.
Eşzamanlı olarak ETNİK KAŞIMA başlar… Yandaş / yemlenen gruba dahil gazeteciler(!) televizyonlardan tuz biber katar… İç savaşın eşiğine gelinir… Sonrası pay kapma yarışındaki uluslar arası çetelerin Birleşmiş milletler + NATO işbirliğiyle bir HAÇLI SEFERİ başlatmasına bakar!
Biz bu şablonu yıllardır tekrarlıyoruz… Geçen gün Ulusal kanal’ın en doyurucu programlarından biri olan EKOPOLİTİK’te de Çetin Ünsalan ve Mete Akıncı bu konularda önemli örnekleri izleyiciye sundu. (Çarşamba 1110)
Sözettiğimiz şablon, köşeye sıkıştırılan bir çok ülkede canlı yayınla karşımızda. Seçimleri de bu eksende değerlendirmeli.
Türkiye’nin borçları torunlarımızın çocuklarını kapsarken, içerde ‘ileri demokrasi’ yolunda referandumlar yapıyor, seçimlere gidiyoruz. Gözünüzü iyi açın. Tam içinde bulunduğumuz bugünlerde bir kukla tiyatrosu izliyoruz.

Meydanlarda memur yoklamaları yapılıyor.. bayraklar, flamalar, ‘gerçek olan kabuslar’, ve havada uçuşan seks kasetleri, izleme araçları..…
Ayağa kalkmadığı için ‘bedelini ödeyen’ Türk Silahlı kuvveti mensupları…
Özetle bir ülkeyi borçlandırma küresel bir siyasettir. Borç büyüdükçe emperyal baskılar gelir… ‘Açılım yap!’ diye fısıldarlar… ‘İnsan hakları- demokrasin eksik’ diye pataklarlar…
Kredi ve komisyonları alanlar, açıldıkça açılırlar… Küresel çeteyle anlaşmalı etnik gruplar Sivil itaatsizliğe başlar. Bu, sonunun başlangıcıdır…
Seçimler yaklaşmış ve milli duygular kabarmışsa, komisyonu alanlar birazcık ‘KAPANIR’!

Bu, seçimi atlatana kadardır!
Bunu en iyi açıklayan 18 mayıs akşamı NTV programında konuşan Nazli Ilıcak’tır.
‘AKP’nin bu sert soylemleri, bence secimlere kadar. Secimden sonra yine 2009 soylemlerine, ‘acilim’ yoluna geri doner.’
Bu arada yönetim aniden ‘PEKERGENEKON’u keşfeder.
‘PKK aslında Ergenekon terör örgütünün parçasıdır’…
Taş atan çocuklar bile buna güler ama önemli olan ‘had safhada zihin bulanıklığı yaratmaktır’!
Sayın başbakan’ın iddiasında doğruluk payı var. . ‘Ergenekon Terör Örgütü’ bir Amerikan projesidir. PKK da bir Amerikan projesidir.. Yani projeler kardeştir.
Kurbanları değil…
Soru şu: Üretimden, açılacak fabrikalardan, tam bağımsız Türkiye’den bahseden var mı!.
‘Sadaka istemiyoruz! Sadakaya karşıyız! Bileğimizin hakkını alacağız!’ diyen var mı? Batılı sırtlanların açtıkları eğitim kurumları, sağlık kompleksleri, onların olsun… Sağlığımız da eğitimimizde küresel bankerlere peşkeş çekildi! diye haykıranlar kim?
Bakın hep aynı düzenek.. şablon hep aynı… Bunu anlatsın bilenler bilmeyenlere! Vakit çok daraldı!
İyice bakın! Kim Türkiye’yi küresel şirketlerin sömürü sisteminden çıkaracak ? Sınav sorusu bu…
Kim Libya ve Suriye gibi bizi de yerle bir etmeyi düşleyen NATO, Birleşmiş Milletler ABD ve AB’nin yanıbaşında duruyor? Onların kirli işlerine havlu tutuyor?.. Kim TAM BAĞIMSIZLIK şiarıyla yürüyor?! Bu soruyu kendinize sorun…
Gazi Paşa’nın ve şehitlerin kanı için sorumluluğunuzun farkında mısınız.. O öteki beriki değil. SİZ , SİZ ne yapacaksınız!
Bu gidiş bu millet tarafından tez zamanda tüm açıklığıyla görülemezse, Anayasa değişecek, BM’in bir ülkede (isyan eden) ‘Bir Grubu KORUMA HAKKI devreye girecek, elinden ekmeği suyu alınmış halk aklını kaybedecek ve Türkiye 90 yıl önceki noktayı görecektir…
AKP ve BDP dışındaki tüm partilerde vatanseverliğinden zerre kadar kuşku duymadığımız isimler var. Bağımsız adaylar var. İkbal duygusunda olmayanlar, yukarda anlattığımız senaryonun mutlaka farkındalar… O zaman seçimin ötesine de bakmalılar!

CHP’li Tanrıkulu: Özerkliği getireceğiz, okullarda Kürtçe dersi olacak

CHP’li Tanrıkulu: Özerkliği getireceğiz, okullarda Kürtçe dersi olacak 


Hakkâri’de Yerel Yönetimler Özerklik Şartı’na konulan çekinceleri kaldıracaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu’nun, projeleri arasında talep eden yurttaşların anadillerini öğrenmelerine kamu katkısı da var. Bunun somut anlamı, yeterli talep olması halinde devlet okullarında Kürtçenin veya başka bir anadilin seçmeli ders olarak konulması.
Bu konu üzerinde çalışan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’yla, dün Mardin’den konuştum. Tanrıkulu, sorularımı yanıtlarken şu bilgileri verdi:
“Anadil öğrenimine katkı”
Seçim bildirgenizde “Talep eden yurttaşlarımıza anadil öğrenimi olanağı sunacağız” diyorsunuz. Bu vaadinizi biraz açar mısınız?

- Türkiye’de anadilin öğrenilmesi konusunda sorun yok, kurslar var deniliyor. 15 yaşından büyükler özel kurslara gidebiliyor, anadilini öğrenebiliyor deniliyor. Ancak, bu uygulamada kamu desteği yok. Oysa bizim vaadimiz, anadilin öğrenilmesine kamu katkısı sunmaktır. Bu anadilini öğrenmek isteyen yurttaş bakımından bir hak olduğu gibi devlet açısından da bir ödevdir. Biz böyle görüyoruz.

“Okullarda ders olacak”
Kamunun nasıl bir katkısı olacak?

- Yeterli talep olması halinde anadil dersi açılacak. Bunu sadece Kürtçe için söylemiyorum, başka anadillerde de yeterli talep olursa devlet okullarında bu dilin dersi açılacak. Belki gramerini öğrenme veya daha ileri aşamasını öğrenme talebi ortaya çıkacak. O seviyeye göre o anadilin dersi açılacak. Böylece devlet, anadilin öğrenilmesine katkı sunacak. Avrupa’daki uygulaması da böyledir, 2-3 kişi için ders açılmaz ama yeterli talep olursa o ders açılır. Tabii bu aynı zamanda bir altyapı hazırlığı da gerektirir. Bu dersi verecek öğretmenlerin yetişmesi ve temini bakımından da ilk yapı çalışmaları gerektirecektir.
“Toplumsal uzlaşma doğar”
Bu konunun devletin görevi olarak görülmesinin ayrışmayı hızlandıracağı eleştirisi yapılıyor. CHP bu eleştirilere ne diyor?
- Tam aksine biz, bu katkının çatışma alanlarını azaltacağını düşünüyoruz. CHP’nin önerileri toplumun bir kesimine yetersiz gelirken bir kesimi için de uç bir nokta olarak görülebilir. Bizim amacımız bu iki noktanın ortasını bulmak, toplumsal uzlaşmayı oluşturmaktır. Bu itibarla sözünü ettiğim anadile devlet katkısı çatışmayı azaltıcı, toplumsal uzlaşmayı ve anlaşmayı teşvik edici bir işlev görecektir. Nitekim, belediyelere özerklik şartına konulan çekinceleri kaldıracağımızı, anadile kamu katkısı vereceğimizi söylediğimizde sadece Doğu ve Güneydoğu’dan değil Batı’dan da Kuzey’den de Güney’den destek mesajları aldık, alıyoruz. Bu da toplumsal uzlaşmaya katkı vereceğimizi gösteriyor.
“Anadilde eğitim”
Anadil öğrenimi ile anadilde eğitim, farklı konular olarak tartışılıyor. BDP tarafından anadilde eğitim talebi de gündeme getirildi. CHP’nin bakışı nedir?

- Anadilde öğrenime devlet katkısı konusundaki düşüncemizi açıkladım. Anadilde eğitim ise ayrı bir konudur. Ayrıca tartışılması gerekir. Anadilde eğitim isteyen kesim de var. Ancak dediğim gibi ayrıca çalışılması gereken bir konudur. Sayın Şükrü Elakdağ’ın size açıkladığı gibi biz, bu konuyu çok uzun süre çalıştık. Söylemimiz bu uzun ve detaylı çalışmalara ve hazırlıklara dayanıyor. Anadilde öğrenim ve eğitim konusunda Avrupa ülkelerindeki koşullarla bizim koşullarımız farklıdır. Onlar daha çok ülkeye sonradan gelmiş göçmen olmuş veya çalışmak için gelmiş gruplar için projeler geliştiriyorlar. Oysa Türkiye öyle değil, Türkiye’de anadil talebini gündeme getirenler, Türkiye’ye sonradan göç edenler değil, kendi vatandaşları. Bu bakımdan bu konu ayrıca ele alınması gereken bir konudur.

Not: AKP den sonra, Atatürk'ün partisi diye sevdigimiz Atatürk ilkelerini koruyacağına inandığımız CHP'de artık bölücülüğü misyon olarak belirledi... Ne kaldı geriye ? Hepar / Hak ve Eşitlik Partisi - Osman PAMUKOĞLU , avrupanın bu adamdan korkması normal,çünkü Türkiyede Türkü destekleyen tek parti !

Blogger'a Facebook Yorum Eklentisi Ekleme Kolay Yolu

Diger yöntemlerden çok daha basit ve kolay bir biçimde blogunuza facebook yorum kutusu ekliyceksiniz.

Şimdi aşama aşama ilerleyelim.

1. Aşama :  API ve Secret Key denen bir zımbırtıları aktif etmek.

Bu işleme başlamak için:  
http://developers.facebook.com/setup/ adresine tıklayın. 
Facebook, ''cep telefonumuzu numaranızı'' isteyecek.(Eğer Daha Önce Kaydettirmediyseniz,Kaydettirdiysen istemez zaten devam et) Cep telefonunuzu girdikten 3-4 dakika sonra telefonunuza bir onay kodu geliyor. Onay kodunu girip işleme devam edin.

Cep telefonunuza :
Facebook Mobile confirmation code : 516xy Or visit http://fb.me/9ztl3L69Tqr gibi bir mesaj gelecek.

Not: bana mesaj gelen numara  +447797806021

 
Gelen kodu girip, onayladıktan sonra karşınıza aşağıdaki gibi bir sayfa çıkacak.
Güvenlik kodunu da girip devam ediyoruz. 



Şimdi ise karşımıza Blogumuzun adını, adresini, ve yöresini seçeceğimiz sayfa çıktı.  
Create an App:  Site name, Site URL, Locale


 Bilgileri girdikten sonra karşımıza aşağıdaki sayfa çıkacak.




Buradaki önemli unsur App ID: 694587324584231 olarak verilen 15 haneli sayıdır. 
Bu sayını bir metin belgesine kayıt edin.


O telefon olayını havada, karada, arabada, her türlü yapacaksınız. Onun ertesinde ;
http://developers.facebook.com/docs/reference/plugins/comments/ adresine gireceksiniz.



URL to comment on (?) : Blogunuzun tam adresi ya da hangi sayfayı kullacansanız o sayfanın tam url adresini alacaksınız.
Number of posts (?) :  Kaç adet yorum göstermek istiyorsanız o sayıyı girin. Ben 50 seçtim ben raad bloggerım.
Width  (?) :  Yorum kutusunun (comment box) enine olan genişliğini istediğiniz gibi seçebilirsiniz. Ben standart genişlik olan 500'ü kullanıyorum




Get Code butonunu tıklayarak seçmiş olduğunuz ayarlara göre gözükecek olan Facebook comment box'ın kodunu kopyalayın.

Sonra o kodu nereye yapıştırcağınızı biliyosunuz heralde (:
Kurulu örneğinide görüyorsunuz altta sorularınız olursa cevaplamaktan mutluluk duyarım.





bX-xxxx Errors bX-shw6kj Hatası, bX- Hataları, bX-59cppw,bX-ggpps Hatası vs. Çözümü

Öncelikle hoşgeldiniz arkadaşlar,Biliyorum çok endişelisiniz şuanda ''çözümü bulabilicekmiyim'' acaba diye, Sevinebilirsiniz çözümü burda (:
Bu problemin (hataların) Google blogda yardımda,forumlarında veya internet üzerinde hiç çözümü yoktur, bizzat başıma geldiği için biliyorum 3-4 saatlik bi araştırma yaptım ve elimde kalan birşey yoktu (: bu yazıyıda bu yüzden hazırladım zaten hiç bi yerde olmadığı çözüm olmadığı için.

Şimdi gelelim çözümümüze,
ilk olarak
bX-uwkzct
Hata kodumuz bu diyelim bizim blogumuza girmemizi engelliyor(Bütün kodları tek tek yazmıyorum örnek olarak onu yazdım) ve şu şekilde görünüyor;

İstediğiniz kadar kapatıp açın başka tarayıcılardan deneyin sonuç degişmiycektir, bu hatanın çözümü;
  •  Öncelikle blogumuza 2. bir tarayıcıyla giriyoruz aynı anda (Firefox kullanıyosak Bi tanede İnternet Exprolerdan açmak gibi) O orda açık kalıcak şimdi dönünün esas tarayıcınıza.
  •  Sonra esas normalde kullandığımız tarayıcımızdan blogumuzun hata sayfası açıkken,(Firefox için) Araçlar -» Seçenekler -» Gizlilik -» Çerezleri Silin (Tüm Çerezleri Sil) Bunu yaptıktan sonra.(emin olmak için bir kaç kere yapabilirsiniz garanti olsun)
  • Yine Araçlar -» Seçenekler -» Gelişmiş ''Çevrim dışı depolama'' 50 mb yazan yeri bulun ve ''Şimdi Temizle'' ye tıklayarak temizleyin.(aynı bir önceki gibi 1-2 kere tekrarlayın garantı olsun)
  • Şimdiii geldik en önemli noktaya... Kapatın tarayıcılarınızı firefox'u açın ve blogunuza giriş yapın (:

Bu şekilde 6 arkadaşımı kurtardım,umarım sizide kurtarmışımdır.
Eğer sorununuz devam ediyorsa, 'hata kodunuz' hatayı ne yaparken aldığınızı ve blog adresinizi yazarsanız özel olarak ilgilenicem.
Yardımcı olabildiğim arkadaşlarımda bir yorumu çok görmesinler.
Saygılar iyi bloglamalar.

İstanbul'un Fethinin 558. Yılı Kutlu Olsun !!


Bugün bir çağı kapatıp yeni bir çağı açan, konstantinopolisin İstanbul olmasını sağlayan kutlu fethin şanlı günü !
Bugün 1058 yıllık Doğu Roma imparatorluğunun sona erdiği gün !
Bugün 6 nisan 1453'te başlayan kuşatmanın zafere ulaştığı gündür. Hakk'a tapanın hakkını aldığı gündür.
BUGÜN İSTANBUL'UN FETH EDİLDİĞİ GÜNDÜR


iVideo Watch Yayında !

 
 Video Paylaşım' için açılan yeni sayfamız yayındadır, yayınlanmasını istediğiniz her videoyu klibi filmi vs. aklınıza ne gelirse artık ,sayfaya girip yorum yazarak belirtebilirsiniz istek yaptığınız video film vs. en geç 1 saat içinde eklenir. Şimdiden herkeze iyi seyirler (:
Sayfamıza gitmek için buraya , resme yada Menüden 'iViDEO'ya tıklayınız.

Özerklik Sözü Verdi (Chp Artık Atatürk'ün Bıraktığı Parti Değil)

Kılıçdaroğlu Hakkari'de ''yerel yönetimlere özerklik vereceğiz'' dedi.Ama hala anlayamayanlar için biz anlatalım neymiş bu özerklik:

1. Siyasi boyut: Tabandan özerk ve meclis biçiminde örgütlenir, üstte toplum kongresinde temsilini bulur. Türkiye parlamentosuna temsilci gönderir. Farklı kimlikler kendi sembollerini kullanır.Yani isterse Türk bayrağını tamamen kaldırır,heryerde sözde kürdistan ve pkk bayrakları kullanabilir.

2. Hukuki boyut: Kürtlerin Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde halk olarak temel hak ve özgürlüklerinin güvence altına alınması Demokratik Özerklik statüsüyle sağlanır. Anayasa buna göre düzenlenir.

3. Özsavunma boyutu: Varlığını korumanın olmazsa olmazıdır. Askeri tekel olarak değil, toplumun iç ve dış güvenlik ihtiyaçlarına göre demokratik organların denetimi altında oluşur.Yani kendi ordusunu kurabilir.

4. Kültürel boyut: Demokratik Özerk Kürdistan'da resmi dil Kürtçe ve Türkçe olur. Bölge'deki diğer dillerin kullanımı yasal güvenceye kavuşturulur. Hizmet dili Kürtçe yapılır, yer isimleri iade edilir.

5. Diplomasi boyutu: Devletsiz halklar, demokrasi ve özgürlük mücadelesi veren halklar, gruplar ve topluluklarla karşılıklı dayanışma ve güven esaslarına göre yürütülür. Diasporadakilerin hakları gözetilir.

6.Sınır Boyutu: Kendi sınırlarını belirleyip Türkiye'nin toprak bütünlüğünü bozar,kendi sınırlarını çizer ve kendini ayrı bir devlet olarak ilan eder.(Osmanlı zamanındaki parçalanmanın aynısı)

Yani anlıycağınız, Akp'nin sayesinde oluşan bu olayları CHP de destekleyerek bir üst duruma getirmeye yani ülkemizi bölmeye çalışıyorlar.
Ama bilinmeyen şu : Milletimiz bu kadarmı duyarsız hale geldi, Vatan toprakları işgal edilirken (2004'de 2 adamız yunanlılar tarafından işgal edildi) Vatanımızı bölüceklerini televizyonlara çıkıp haykırırken (AKP ve CHP 'nin Özerklik sözleri) sessiz kalan millet nedir ? Türk milleti bumudur ?

Toprağını, vatanını, bayrağını namus şeref olarak gören millet nerde ? Yoksa modalaştırılan şerefsizliğe uymayamı başladılar ?
 Yıllarca şehitler veren, onlarca savaşta binlerce şehit vererek koruduğumuz topraklarımızı vatanımızı bölmelerine , işgal etmelerine izin verecek kadar acizmi oldular ? Ve bunları yapan adamlar , cebine 3-5 kuruş para girdi diye destekleyecek kadar haysiyetsizmi oldular ? Bilsinlerki bu vatana ihanettir.

Eğerki sen cebine para giriyor diye, kömür vs. dağıtıyorlar diye sen vatan topraklarını işgal edilmesine müsade edersen... En adi şerefsizsin...

Benim elimden ne gelir , ben yapmıyorum ama destekliyorum gibi düşünceler sadece acizliktir. Örneğin : Bir gün Nemrut, İbrahim aleyhisselamı ateşe atmaya karar verir. O kadar büyük bir ateş yakar ki bu sefer kendisi ateşe yaklaşamaz. Bir mübarek zat, bakmış bir karınca ağzına su alıyor, uzaktan getiriyor ateşi söndürmek için. Fakat yaklaşamıyor, yakın bir yere bırakıyor. Evliya zat sormuş:
- Ne yapıyorsun sen?
Karınca, demiş ki:
- Sorma, Allah'ın Peygamberini yakacaklar. Ateşi söndürmeye çalışıyorum.

O zat sormuş:
- Senin bu küçük cüssenle taşıdığın bir damla su ile bu koca ateş söner mi?
- Ben de biliyorum sönmeyeceğini, ben safımı belli ediyorum.Cenab-ı Allah herkese gücüne göre hesap sorar. Benim gücüm bu kadar demiş.

Anlayacağın sende kendi safını belli edersin sadece, ya şerefsizlerin yanında olursun.... Yada şerefinle vatanını korursun. Benim 1 oyumla ne olucak demeyeceksin. Safını belli edeceksin,.
 Bu dünyanı yoksulluğunu bahane edip haksızlık etme , unutmaki bu dünyadaki açlık yoksulluk değil , asıl önemli olan öbür dünyada ne kadar zengin ne kadar yoksul olduğun. Orda kimse sana yardım edemez, bu dünyada 3-5 cebime girsin yoksulluktan kurtulıyım diye vatan namusunu kirletirsen.Öbür tarafta yaptıgın haksızlığın yoksulluğunu sonsuza kadar çekersin.

Bu yazıyı okuyan arkadaşlar, ben Eskiden MHPliydim MHPnin durumu iyi değil Alparslan TÜRKEŞ'in partisi değil artık milliyetçilikle alakası kalmamış. Tıpkı CHP'nin Atatürk'ün kurduğu durumda olmadığı gibi. CHPyi destekliyordum son 8-9 aydır, fakat seçim propagandalarını gordukten sonra çizgisinden saptıgını gördüm.. diyeceğim şudur takım tutar gibi parti desteklemeyin, Hak neyse Vatanın yararına olan kimse hangi partiyse onu destekleyin. Benim şuanda desteklediğim parti HEPAR / Hak Ve Eşitlik Partisi , desteklememin sebebide ; Türkiye'deki tek bölünmezliği savunan parti olması , milli değerleri bilen ve millet vekili olarak geçinenleri ülkeyi nasıl soyduklarını açıkca söyleyen tek parti , gerçekten milliyetçi ve Efsane bir komutandır kendisi Osman PAMUKOĞLU (Hepar G.Başkanı) internette birçok videosunu izleyebilirsiniz, Avrupa konseyide bu partinin kapatılmasını istemiştir bilginize.

İletişim İçin Kullanabiliceğiniz Bağlantılar

 http://www.facebook.com/Cheeky.Stranger

http://twitter.com/ONURunElinden

Msn ve Mail Yoluyla
donttouch_onlywatch@hotmail.com

Blogger Widgetleri (Uygulamaları) 2011

Yahoo Media Player artık video gösterebiliyor

2011-05-18_011500Daha önce tanıttığımız müziklerinizi hoş bir ara birim eşliğinde listeleyerek blog ziyaretçilerinizle paylaşabilmenizi sağlayan Yahoo Media Player saysinde artık Youtube gibi video akışkanından bulduğunuz her hangi bir videoyu  blog’uğunuza ekleyebiliyorsunuz.

Normalinde her hangi bir yazınıza  video eklemek istediğinizde videonun “iframe” kodlarını alıp yazılarınızın içine gömmeniz gerekiyor, birden fazla video eklediğiniz zaman blog’uğunuz hatırı sayılır derecede yavaşlayacaktır.

Yahoo Media Playerdaysa bu durum farklı ,videoları link olarak eklediğiniz için videolar linke tıklanıldığında açılacaktır, buda bloguğunuzun yavaşlamasını engelleyecektir.

 
Yahoo Media Player’ın ekledikten sonra videolarınızdan bir liste oluşturup blog'uğunuzun kenar çubuğuna(sidebar) ekleyebileceğiniz gibi yazılarınızın içinde videolarınıza bağlantılarda oluşturabilirsiniz.

Uygulamayı Test et

Seviyorum Sevmiyorum (Nil Karaibrahimgil)
Kendi blog’uğunuz eklemek içinde sırası ile aşağıdaki adımları takip edin.


1.Adım Javascript kodunu ekleyin.
      2010-06-30_013807

Kumanda Paneli ➜ Tasarım ➜ HTML’yi Düzenle yolunu takip ederek blog’umuzun kodlarının açık halde bulunduğu modüle ulaşıyorum. burada klavyemin Ctrl ve F tuşuna aynı anda bastıktan sonra açılan formda </head>  ifadesini aratın.

</head> ifadesini bulduktan sonra hemen üstüne gelecek şekilde aşağıdaki  kodları ekleyin.


<script type="text/javascript" src="http://webplayer.yahooapis.com/player.js"></script>

Javascript kodunu doğru bir şekilde ekledikten sonra kaydedebilirsiniz, bundan son yapmanız gereken bulduğunuz videolara bağlantı oluşturmak.

2.Adım Yazılarınıza video ekleyin

video-bğlantı
Hemen her konuda bir çok video bulabileceğiniz Youtube de kısa bir arama yaptıktan sonra bulduğunuz videonun sayfasındayken tarayıcının adres satırında bulunan linki kopyalayın ve yazı panelinde normal bir bağlantı oluşturur gibi kopyaladığınız linki yapıştırıp videoya bağlantı oluşturun.

Artık yazınızı yayınladığınız zaman bizim test amaçlı oluşturduğumuz bağlntıy benzer bir bğlatı görebilirsiniz

3.Adım Kenar Çubuğunda liste oluşturun.
Yukarıda da belirtiğim gibi ana kodu bir sefer ekledikten sonra hem yazılarınız içinde hem de blog’uğunuzun kenar çubuğunda videolarınızdan bir liste oluşturabilirsiniz.

Kenar çubuğunda bir video liste oluşturmak için sırası ile Blog’unuzun Kumanda Paneli ➜ Tasarım ➜Sayfa Öğeleri yolunu takip ederek “Gadget ekle” bağlantısına tıklayın.

HTML_Javascrip-ekle

Açılan pop up pencerede “HTML/JavaScript” yazan bağlantıya tıklayın, sizi karşılayan yeni pencerede zincir şeklindeki ikona tıkladıktan sonra bağlantınızı kolayca oluşturabilirsiniz.
gadget-player


Translate Up ile blog’uğunuzu birden fazla dilde yayınlayın

translate -up Bir önceki yazımızda blog ziyaretçilerimizin istekleri doğrultusunda yeni uygulamalar hazırlayıp bloglarına ekleyebilecekleri gadgetlar haline getireceğimizi belirtmiştik.

Translate Up adını verdiğimiz bu uygulama da daha önce tanıttığımız Translate İs alternatifi olbilecek bir uygulama.

Kendi uygulamamızı  kısaca tanıtmak istersek  uygulamayı blog’uğunuza gadget olarak ekledikten sonra kenar çubuğuna yerleşen ülke bayrakları sayesinde Google translateyi kullanarak blog’uğunuza kullanılan yaygın bir çok dil seçeneği ekleyebiliyorsunuz.

Test edebilmeniz için ünlü test blog'uğumuza ekledik Uygulamayı test et. Aslında Gooogle translate’nin blogger için bir gadgetı bulunuyor fakat bu uygulama çevirileri farklı bir sayfada açarak yapıyor ve blog’uğunuzun tepesine kendi penceresini yerleştiriyor bizim uygulamamızda ise çeviriyi sayfayı yenilemeden ve penceyi gizleyerek yapıyor.

Sayfanın çevirildiğini belirtmek için sayfanın tepesinde sayfa çeviriliyor diye birde uyarı mesajı ekledik tabi uyarı kendiliğinden kapancak.


Uygulamamaızda şuan özelleştirme imkanı bulunmuyor, kodlara müdehale ederek istekleriniz doğrultusunda özelleştirebilirsiniz koddan anlamayan blog ziyaretçilerimiz içinse ilerleyen günlerde renk ayarları gibi bası özelleştime seçenekeleri sunabileceğimiz ve uygulamanın daha farklı versiyonlarını yayınlamayı düşünüyoruz

Bu Kodu Eklemeniz Yeterlidir.
<style type="text/css"> a#translate-uper{ width:92px; background-color: #222 ; float:left; margin:5px 0px 0 5px; padding: 4px 0 2px 4px; color:#ddd; border:1px solid #222; -moz-border-radius: 4px; -webkit-border-radius: 4px; } span.translate-flag{ width:63px; float:left; margin:-3px 0px 0 3px; padding: 0px 0 2px 0px; color:#ddd; } #translate-up-inner { background: transparent ; padding:5px; } #translate-top{ top:0px; left:0px; background-color:#111; opacity:.9;filter:alpha(opacity=90);padding:7px; color:#fff; font:normal 12pt arial; padding: 5px 5px 0px 10px; position:fixed; display:none; width:100%; height:30px; border-bottom:2px solid #000; text-shadow:0 1px 0 #ccc; z-index:1000; } </style> <span id="preserveb0649ca8b08c447785076301ebbd7ddc" class="wlWriterPreserve"><script src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.6.0/jquery.min.js"></script></span> <span id="preservee15863762ee74496b0e0d46f0e5cd051" class="wlWriterPreserve"><script src="http://jquery-translate.googlecode.com/files/jquery.translate-1.3.7.min.js"></script></span> <span id="preserved7b4b3b5f2554f86873f4bc6d05d6d3c" class="wlWriterPreserve"><script src="http://translate-bar.googlecode.com/files/jquery.cookie.pack.js"></script></span> <span id="preserve6ed4163faf6041fe9bf8fd3cffe98851" class="wlWriterPreserve"><script type="text/javascript"> $(document).ready(function(){ $(".translate-up").click(function(){ $("#translate-top").delay(200).slideDown(800).delay(8000).slideUp(700); }); }); </script></span> <span id="preserve320f79bc5e5f4d7fa88dd9ec068cc59e" class="wlWriterPreserve"><script> lang = '' if (lang != '' ){ $.cookie('destLang', lang ); }; //jquery-translator with cookies var destLang = $.cookie('destLang'); if( destLang ) { $( function() { $('body').translate('tr', destLang); }); } </script></span> <div id="translate-up-inner"> <a onclick="$.cookie('destLang', 'en' ); $('body').translate( 'tr', 'en'); " class="translate-up" id="translate-uper" href="javascript:;" title="English"> <span class="translate-flag">English </span> <img src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjCN5-csNN27gmt0RYmc7V3-uIvuY5bJfQIjAnHP-OMsBvrug8Xb3tjjGeFUiPbRZOJUKH3sI0EPx5HxZwV9GsoqgwkDZo2XHrVwoL8wcmVhnC47vVOh7yZaMJc5TRRHztI6mV7A1VGxe0/s1600/gb.gif" alt="English" border="0" /></a> <a onclick="$.cookie('destLang', '' ); $('body').translate( 'tr', 'de');" class="translate-up" id="translate-uper" href="javascript:;" title="Deutsch"><span class="translate-flag"> Deutsch</span> <img src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi0EC4E8sFX_a690PDyQzkCpprwPWD9rmD7M-YFG5hgTB_Qr3jQjrvBrliJDtYLZ5modkRfP8dpogql1FRePGFptG4OZ-GDFD0OtBMDbn-EAhywugnPPJAnXe1362bNbNoBQJ_l6zsVdKk/s1600/de.gif" border="0" /></a> <a onclick="$.cookie('destLang', 'fr' ); $('body').translate( 'tr', 'fr');" class="translate-up" id="translate-uper" href="javascript:;" title="Français"><span class="translate-flag"> Français </span> <img src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgVkvDUowY70a2YUo5-MhbXnifpi5qlwrRZl2ltC4CieMDabRvzK2toG8gMjZkljn3CpvuflgurCLtdTlyvzbzt6CtrEn-e5_Aoa7XCAhj0eWG8hzHa_rK7jtJit75NWXZIEUcCWIOINZY/s1600/fr.gif" alt="French" border="0" /></a> <a onclick="$.cookie('destLang', 'es' ); $('body').translate( 'tr', 'es');" class="translate-up" id="translate-uper" href="javascript:;" title="Español"><span class="translate-flag"> Spanish </span> <img src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjSuYXhUgsXuzONcvD982lCcqdlK5E0z2QuSHHlB7PbxImco71xS99nrcGa3c5BD6ZHQoRFqgQEaVDxYBu3Z-nzGjXiIyS_5Gaf6OpQRJ80-3s8Q8v0HcdSd9pEQUW6PlEdsNsY-huu_nk/s1600/es.gif" alt="Spanish" border="0" /></a> <a onclick="$.cookie('destLang', 'it' ); $('body').translate( 'tr', 'it');" class="translate-up" id="translate-uper" href="javascript:;" title="Italiano"><span class="translate-flag"> Italiano </span> <img src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiQPbCSE8BU49GCj1eyd3QBFJX9996tfUQrlL9kgF51kv370QSihHhgnU1ttpPQIqIReE6mQhLOb2lGsk6DqplUcx7BAuL2fVfs7pvISKdO2b0mHm6uwNFLAMU8KAe1Rh2dbKcYKGHlBec/s1600/it.gif" alt="Italian" border="0" /></a> <a onclick="$.cookie('destLang', 'pt' ); $('body').translate( 'tr', 'pt');" class="translate-up" id="translate-uper" href="javascript:;" title="Português"><span class="translate-flag"> Portugue </span> <img src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgFRz5mMHyZIFbA13_UzAXcxJ_SbKiJE14QVmw3eG5oiXDCF6hpQ4KHu62faGWK0tIDbqZTo5rOrC9xamNTzamcIIpyYEtK4DewhM_LnS0Xj1rEr-qzS572sXd3k3zasm7wqB7EzM5r71s/s1600/pt.gif" alt="Portuguese" border="0" /></a> <!-- <a onclick="$.cookie('destLang', 'nl' ); $('body').translate( 'tr', 'nl');" href="javascript:;" title="Nederlandse"> <img src="templates/gm_tf_jq_2//pix/languages/nl.gif" ALT="Nederlandse" border="0"></a> --> <a onclick="$.cookie('destLang', 'pl' ); $('body').translate( 'tr', 'pl');" class="translate-up" id="translate-uper" href="javascript:;" title="Polska"><span class="translate-flag"> Polska </span> <img src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjtthzSKKnEeqEqMNkihQ-gioWw8_StyS6PLh5-KgcY2LLJRSq6GsX5BwbhZcjALLKZV10BId7gqWlX8Q3qs04szrVRBPT73BXAkv660Xq1xfLeEXqxNuEklryhN5ZBJviMJlTj_086bb8/s1600/pl.gif" alt="Polska" border="0" /></a> <a onclick="$.cookie('destLang', 'da' ); $('body').translate( 'tr', 'da');" class="translate-up" id="translate-uper" href="javascript:;" title="Danske"><span class="translate-flag"> Danske</span> <img src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhWMvl4oAxSNZODEl331ElP1_MT9Hn55FMxH5mtxhVCVoG_NzoEsAMj9nnUZgNFLx-eEo5WGP8SI-XybphaP0KHurKcn6YKGgIF90pNevHEvJ0UCt68b-ZwDUvJdWOKBq_2Gn4kNrITaEI/s1600/dk.gif" alt="Danske" border="0" /></a> <a href="http://www.bloggermodifiye.com/2011/02/translate-up-ile-blogugunuzu-birden.html" class="translate-up" id="translate-uper" target="_blank" title="Danske">Traslate Up » </a> <div class='clear'></div> <div id="translate-top"> <-- Please wait while the page is being translated --> </div> </div>


Blogger’a Twitter Box nasıl eklenir

Son zamanları modası 140 karakterle yorum yapmak olunca Twitter için geliştirilen uygulamaların sayısı da gün geçtikçe artıyor. Twitter boxta bunlara güzel bir örnek .



Blog ziyaretçilerinizin yazılarınıza kendi hesaplarında yorum yaparak paylaşabilmelerine izin veren bu uygulamayı, blog’uğunuzun kodları içine ekleyeceğiniz bir kaç satırlık kod parçasıyla hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.



1. Adım    
create a new application sayfasına giderek kendi uygulamanızı oluşturmanız gerekiyor.




Uygulama ayarlarını düzenlerken dikkat edilmesi gereken önemli bir noktada  Default Access type: bölümünde Read & Write seçeneğinin işaretli olması.



Uygulama ayarlarını tamamladıktan sonra Registeri Aplikation butonuna basın ve TwitterIn sizi otomatik olarak yönlendireceği sayfada bulunan  Api Key’in hemen altında bulunan rakamları bir yere not alın.



Daha sonra uygulamayı kendi blog’uğunuz da kullanabilmek için blog’uğunuza ekleyeceğiniz Javascript kodlarında Api Key kısmında yer alan rakamları kendi oluşturduğunuz uygulamanın Api Key‘i ile değiştirmeniz gerekecek.

Bu işlemlerin sonucunda Twitter’da kendi uygulamanızı oluşturmuş oldunuz şimdide sıra bu uygulamayı kendi blog’uğunuza eklemeye geldi.

Uygulamayı kendi blog’uğunuza ekleyebilmek içinse aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterli. aşağıda bulunan kodları  kopyalayın.



                             
Kodu kopyaladıktan sonra sırası ile  Kumanda Paneli ➜ Tasarım ➜ HTML’yi Düzenle yolunu takip ederek blog’umuzun kodlarının açık halde bulunduğu modüle ulaşıyoruz.
 
Yapacağımız işlemlere başlamadan önce Tam şablon yükle yazan bağlantıyı kullanarak Blog şablonunuzu yedeklemenizde fayda var. Daha sonra yapacağınız her hangi bir hata sonrası şablonunuzu geri yükleyerek yapmış olduğunuz tüm değişiklikleri geri alabilirsiniz.

Aşağıdaki kodu bulun ve kopyaladığınız Javascript kodunu </head> etiketinin hemen üzerine gelecek şekilde yapıştırın.


</head>

[ Klavyedeki Ctrl +F tuşuna aynı anda basarak açılan arama formunda Kodu aratarak daha hızlı bir şekilde bulabilirsiniz ]

Kodu yapıştırdıktan sonra Yukarıda kırmızı ile renklendirdiğimiz rakamların yerine İlk adımda Twitter’da oluşturduğunuz uygulamanın Api Key’i ile değiştirmeniz gerekiyor.
Bu şekilde görünecek


Butonun hemen yazılarınızın altında görünmesi için  işaretli Widget şablonlarını genişlet yazan kutucuğu işaretledikten sonra aşağıdaki kodu bulun.

<div class='post-footer'>


3.Adım
<div class='post-footer'> ifadesini bulduktan sonra hemen üzerine gelecek şekilde 
aşağıda bulunan kodları ekleyin ve kaydedin.

<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;item&quot;'>
<div id='bp_tweetBox'/>
<script type='text/javascript'>
bp_tweet_link=&quot;<data:post.url/>&quot;;
twttr.anywhere(function (T) {
T(&quot;#bp_tweetBox&quot;).tweetBox({
width: 560,
label: &quot;Share the L&#10084;ve  &amp; Retweet&quot;,
defaultContent: &quot;RT @Twitter kullanıcı adınız <data:post.title/>&quot;+&quot; &quot;+bp_tweet_link
});
});
</script>
</b:if>


Kodu ekledikten sonra  Kırmızı ile renklendirdiğimiz @Twitter kullanıcı adınız yazan bölüme kendi kullnıcı adınızı yazabilir veya silerek boş bırakabilirsiniz.

Bu şekilde görünecek
 

İşlemleri doğru olarak tamamladıysanız blog ziyaretçilerinizin yazılarınızı Twitlerken yorum ekleyebilmelerini sağlayacak aşağıdakine benzer bir araç eklemiş olacaksınız.



√ ClackPoint ile Blog’unuzu konuşturmaya başlayın

gadgets ClackPoint  daha öncede tanıttığım Google  Friendconnect uygulamalarından birisi .

friendconnect
Blog’unuzu daha fazla sosyalleştirecek çeşitli araçlarla donatılmış.  ClackPoint’i  kullanarak blog’unuza , canlı sohbet , görüntülü konuşma, not defteri dosya,slayt ve video paylaşımı gibi kullanıcıların doğrudan blog’unuz üstünden iletişime geçebilecekleri uygulamaları tek hamleyle ekleyebiliyorsunuz.

Böyle bir eklentiyle blog ziyaretçilerinizin kendi aralarında ve sizinle olan iletişimlerini hızlandırabilir, blog’unuz da sıcak bir ortam yakalayabilirsiniz.

Kullanımı çok kolay olan bu uygulamayı bir kaç tıklama ile blog’unuza ekleyebilmekte elinizde.


Uygulamayı blog’unuzda kullanmak için buradan Google hesabınız ile giriş yaptıktan sonra boyutunu ve görsel ayarlarını yapıp “Kod oluştur”  yazan butonuna basarak uygulama kodunu kopyalayın.

Kopyaladığınız kodu kendi blog’unuza  kolayca Gadget olarak ekleyebilirsiniz.

Blog’unuzu sıradanlıktan kurtaracak harika bir eklenti Apture

Apture blog’unuza veya sitenize eklediğiniz bağlantı, video,slayt, resim gibi multimedyaları, blog’unuz dan hiç çıkmadan açılan pop up pencerelerde gösterebilmenizi sağlayan inter aktif bir uygulama.
        Apture[5]

Oluşturduğunuz bağlantıda resimler  , belge,video, ses ,gibi hemen hemen tüm multi medyalarınızı tek bir bağlantıda sunacağınız gibi özel ikonlarla anlaşılır hale getirilmiş farklı bağlantılar kullanabilmenize de olanak sağlamaktadır.


Apture’nin yetenekleri bunlarla da sınırlı değil Twitter  da ki kişisel sayfanızı, blog’unuzda oluşturduğunuz bağlantılar sayesinde otomatik olarak ta bağlayabiliyor.

apture


Bu uygulamayı blog’unuzda kullanmadan test etmek için buraya bakabilirsiniz, kendi bloguğunuz da kullanabilmek içinde  buradan giriş yapıp kısa bir üyelik işleminden sonra tek tıklama ile blog’unuza “widget” olarak ekleyebiliyorsunuz.

Apture’yi, blogger da kullanmak istiyorsanız yazı panelinde bağlantılar oluşturabilmeniz için küçük bir tarayıcı eklentisini indirmeniz gerekiyor.(burada dikkat etmeniz gereken diğer önemli bir noktada kullandığınız tarayıcının Firefox,İnternetexplorer veya Safari olması gerekiyor)

Eklentinizi indirip kurduktan sonra Blogger’ın yazı paneline girdiğinizde Apture’nin bağlantılarını oluşturabileceğiniz düğmelerini yazı panelinde görebilirsiniz. 

 apture-bağlantı

Yazılarınıza bağlantı oluşturmak için kelimeleri seçili hale getirdikten sonra yazı panelinde bulunan düğmelerden birine tıkladığınızda, bağlantıları oluşturabileceğiniz pencere açılıyor burada bulunan arama formunda yapacağınız kısa bir aramadan sonra arttığınız kelime hakkında Wikipedia makalelerinden tutunda videolar, resimler, belgeler seçebileceğiniz onlarca bağlantı pencerede sıralanıyor.
 

Farzedelim ki yazınızla ilgili birde video eklemek istiyorsunuz Apture ile videonuzu ekledikten sonra videonuzun nereden başlayacağını nerde biteceğini ayarlayabiliyorsunuz.



Blog’unuzda kullanabileceğiniz Twitter araçları

140 karakter sınırlı mikro blog yazmanızı sağlayan web servisi Twitter popülerliğini sürdürmeye devam ettikçe onun için geliştirilen araçların da sayısı gün geçtikçe artmakta.

Twitter Widget
Sizde bu araçları kullanarak Twitter hesabınızı blog’unuza  adapte ederek Twitter da ki güncelemelerinizi, son haberlerinizi kendi blog’unuz üzerinden gösterebilirsiniz.

Twitter Profile Widget
Twitter güncellemlerinizi blog’unuzda gösterebilmenizi sağlayan bu uygulamanın, bir benzeride Blogger Gadgetları arasında bulunuyor.

Fakat Twitter’ın bu resmi uygulaması blogger da bulunan gadgetlardan daha fazla özelleştirebildiği ve animasyonlu olduğu  için bir adım  öne çıkıyor.

Bu uygulamayı kendi blog’unuzda kullanabilmek için Twitter Profile Widget  sayfasına girdikten sonra rengini, boyutunu, gösterilecek özet akışlarının sayısını ve animasyonlumu veya durağanmı olacağını belirledikten sonra “Fnish & Grab Code” yazan butona basıp açılan sayfada blogger ikonuna tıklamanız yeterli olacaktır.

Twitter Rozeti ( Follow Me )
Go2web20.Net’in bloglar ve siteleri için oluşturduğu bu rozeti sayfalarınızın üstüne ekleye bildiğiniz gibi farklı renk şemaları, yükseklik ayalarını ve sayfanızın sol veya sağında durmasını istediğiniz konumuda kendi zevkinize göre belirleyebiliyorsunuz.

Rozeti blog’unuza eklemek için Twitter Follow Badge sayfasını ziyaret ederek forma gerekli bilgileri  doldurduktan sonra oluşturduğunuz kodu “Gadget” olarak blog’unuza eklemeniz gerekiyor.

 Twitter akışınıza abone olan takipçi sayısını blog’unuzda göstermek için Twitterconter’a giriş yaptıktan sonra görsel ayrlarını belirleyip, blog’unuza yeni bir “Gadget” olarak ekleyebilirsiniz.

Blogger’a Facebook hayran kutusu nasıl eklenir

Blog’uğunuz için bir Facebook hayran sayfası oluşturduysanız bu sayfayı kendi blog’uğunuzda tanıtmanın ve blog ziyaretçilerinizin sayfanıza kolayca üye olabilmelerini sağlamanın en kısa ve kolay yolu  Like Box yani beğen kutusu.

Beğen kutusu tasarımı Facebook tarafından otomatik olarak oluşturulduğu için çok fazla özelleştirme seçeneği sunmasa da amacımız Facebook hayran sayfamıza üyeliği kolaylaştırmak olduğu için görevini yeterince yerine getiren güzel bir uygulama.
Uygulamayı kendi blog’uğunuz da kullanabilmek içinse buradan  Facebook hesabınızla giriş yaptıktan sonra açılan  yeni sayfada Beğen kutunuzu oluşturabilmeniz için gerekli seçenekleri doldurmanız gerekiyor.

      
1 Facebook Page URL (?)
Buraya girmeniz gereken URL  Facebook  hayran sayfanıza girdikten sonra tarayıcının adres satırında bulunan link.

2 Width (?)
Uygulamanızın boyutunu buradaki değerle oynayarak kenar çubuğunuza uyguna hale getirebilirsiniz.

3 Connections (?)
Uygulamanızda kaç adet üyenin gösterileceğini belirtir.

4 Stream (?)
Facebook hayran sayfanıza girdiğiniz içeriğin beğen kutusunda da görünmesini istiyorsanız bu seçeneğin işaretli olması gerekiyor.

5 Header (?)
Uygulama başlığının görüntülenmesini istiyorsanız işaretleyin.

Gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra Get Code yazan butona tıklayıp Facebook’un sizin için oluşturduğu ilk satırdaki İfraname yazan kodu kopyalayın.


Facebook Like Box kutusunu Blog’uğunuza ekleyin.
Blog’uğunuzun Kumanda paneli’nden Tasarım sekmesine geçerek Burada bulunan Sayfa öğeleri bölümünde Gadget ekle bağlantısına tıklayın.


         
Açılan penceredeki HTML/Javascript ekle yazan seçeneğe tıklayıp uygulama sayfasından kopyaladığınız kodu açılan yeni pencereye yapıştırıp kaydedin.


Bloglar ve web siteleri için sohbet pencereleri

chat Ziyaretçilerinizle daha fazla etkileşim kurmak için,kendi sohbet pencerenizi hazırlayabileceğiniz çok fazla uygulama bulunuyor sizin için seçtiğimiz en iyi uygulamalardan birini  ufak bir kod parçası sayesinde hiç zahmete girmeden blog’unuza adapte edebilirsiniz.
Bu uygulamaların kullanıcılar tarafından kurulmasına yada yüklenmesine gerek kalmadan yalnızca basit kod satırları ile sitelereve bloglar’a ekleyebileceğiniz ve ziyaretçileriniz ile bir bir irtibat halinde bulunabilir ve blog’unuza yeni bir heyecan katabilirsiniz.

Web 2.0 ile beraber yaygınlaşan bu uygulamaları kurması da, kullanması da oldukça basit. Yalnızca birkaç adımı tamamlayarak siz de blog’unuzu konuşturmaya başlayabilirsiniz.

Chatcreator
Ajax’ın kullanımın oylama, form kontrolü, arama, haritalar gibi alanların yanında en popüler olduğu alanlardan biride sohpet oluşturuyor.
logo
Ajax teknolojisiyle hazırlanmış, kullanılması ve oluşturulması oldukça kolay bir sohpet arabirimi. Yalnızca 5 adımda siteniz veya blog’unuz için sohbet bölümü oluşturabilirsiniz.

Meebo

Meebo 
Sizi “anında mesajlaşma yazılımınız her yerde “ sloganıyla karşılayan sitenin, içerisinde Türkçe’nin de bulunduğu 70’ten fazla dil desteği bulunuyor.Ancak Meebo’nun bizim için asıl önemli olan bölümü Meebome bu bölümüü kullanarak sitenize,blog’unuza sohpet bölümünü yalnızca 3 adımda ekleyebilirsiniz.Meebome’nin ilk dikkate çeken özelliği oldukça şık bir tasarıma sahip olması.
Siz de yapacağınız ayarlamalar ile çok daha güzel bir görünüm oluşturabilirsiniz.

MeeboME Demo

Gabbly
gabbly
Blog’unuza sohpet penceresi ekleyebileceğiniz uygulamalardan biride Gabbly. Bu sistemde Ajax teknolojisi kullanılarak hazırlanmış. Bu sebeple tanıttığımız diğer uygulamar da olduğu gibi her hangi bir yükleme gerektirmiyor. Sistemi kullanmak için kısa bir üyelik işleminden sonra kayıt işleminde vermiş olduğunuz e-posta adresine gelen aktivasyon bağlantısından üyelik işleminizi tamamlamanız gerekiyor. Gabbly ile 3 adımda yapılabilen sohbet penceresi ekleme işlemlerinin tamamını tek bir sayfa üzerinden yapabiliyorsunuz
.

Blog’unuz için whos.amung.us ile anlık ziyaretçi takibi

                  logo_whos
Web tabanlı sayaç sistemi  whos.amung.us  üye olmanıza gerek kalmadan  küçük bir kod parçasını blog’unuzun “HTML” kodlarına veya yeni bir ” Widget  “ olarak ekledikten sonra blog’unuzun ziyaretçi takibi için ayrıntılı detaylarına ulaşabiliyorsunuz.

Size anlık olarak raporlar sunan whos.amung.us  ile blog’unuzun ziyaretçilerin nereden geldikleri yanı sıra o an blog’un da kaç kişinin olduğunu takip edebiliyorsunuz.

2009-12-29_203726

Kodu eklediten sonra blogunuzun sayfalarına yerleşen bir düğmeden o an blog’unuzda ki kişi sayısını blog’unuzdan hiç çıkmadan takip edebildiğiniz gibi whos.amung.us’un düğmesine tıklayarak blogunuzun ziyaretçileri hakkında daha fazla bilgiye de ulaşabiliyorsunuz.
Daha sonra bu düğmeyi blog’unuzun tasarımına göre özelleştirebilmenizde elinizde.


whos.amung 


whos.amung.us’un özellikleri bunlarlada sınırlı değil ziyaretçi sayınızı öğrene bildiğiniz düğmenin yanı sıra size flash tabanlı bir haritayıda blogunuza ekleme olanağı veren whos.amung.us’un bu haritasınıda tasarımınıza göre özelleştirebilmeiniiz elinizde.
Haritanızı da buradan oluşturabilirsiniz .

Bu kadar emeğe karşılık bir yorumu çok görmeyelim.

Firefox 5 Download


Firefox 5'i İndirmek İçin Buraya veya Resime Tıklayınız.
 Mozilla, Firefox 4'ün ardından, Chrome'da da olduğu gibi, "kanal değiştirme" özelliğine geçiş yapmıştı. Bu özellik sayesinde dileyenler, Aurora kanalına geçip gecelik deneme sürümlerini indirip deneyebiliyordu.

Eğer Firefox 4 sizin için yeterince hızlı değilse; ancak Firefox 5'in Aurora sürümleri de çok fazla "eksik" gibi görünüyorsa size bir müjdemiz var: Firefox 5'in ilk beta sürümü, Final sürüm ve Aurora sürümleri arasında indirilmeye sunuldu.

Firefox 5 Beta'nın dikkat çeken ilk farkı, Aurora sürümlerinden daha stabil çalışması. Ayrıca performans açısından da önemli iyileştirmeler olduğu kolayca anlaşılabiliyor. Ayrıca yeni betada "kanal değiştirici" özelliği de ilk kez karşımıza çıkıyor. Bu özellik sayesinde Firefox'un içerisinden Aurora, Beta ya da Final sürüm kanalları arasında rahatlıkla geçiş yapabiliyorsunuz.

Dikkat Çeken Haberler

Powered by ONUR BENGİP