Microsoft'un Hacker Açılımı

Microsoft'un hacker açılımıSony PS3'ü Hackleyen GeoHot'u Süründürürken,Bakın Microsoft Xbox Hackerına ne yaptı...
Sony, PSN'in hack skandalıyla boğuşurken, Microsoft cephesinde neredeyse hiçbir sorun gözükmüyor. Hatta Herald.ie'den yapılan son açıklamayla birlikte, Microsoft hacker'lar cephesinde artı puan bile kazanmış olabilir.
Popüler FPS oyunlarından Modern Warfare 2'nin hack'lenmesinden sorumlu olan 14 yaşındaki Dublin'li genç sayesinde bütün oyun camiası diken üstünde yürümeye başlamıştı. Aradan çok uzun bir zaman geçmemesine rağmen gencin ikinci hack saldırısı bu sefer de Microsoft Xbox üzerine oldu.
Fakat Microsoft yetkilileri konu hakkında Sony'den çok farklı bir tutum sergilediler ve henüz çocuk yaşta sayılacak hacker'ın topluma ve gelişen teknolojiye daha yararlı bir birey olması için, Dublin'li genci kendi bünyesinde işe aldı. Bu hareket Microsoft'un daha önce de benzerlerini yaptığı bir işe alım ama öyle görünüyor ki sonuncusu olmayacak.
Asıl kritik noktaysa; Sony'nin, PS3'ü hack'ledikten sonra Geohot'u hakim karşına çıkarmasına karşılık, Microsoft'un çocukların yardıma koşan bir tavır sergilemesi oldu. Bakalım bu önemli hareketinden sonra Microsoft ne kadar alkış alacak...


 Dikkat Çeken Haberler


Powered by ONUR BENGİP